Skip to main content

Coaching van ouders

Meedenken met jou als ouder zodat je er niet alleen voor staat.

Soms loop je als ouder tegen opvoedproblemen aan waarbij het fijn is om met een coach te sparren over de situaties die jij als ouder in je gezin meemaakt. Andersom is het voor mij als coach belangrijk om met jou als ouder samen te werken. Het gaat immers om jouw kind. Daarbij geldt ook: hoe jonger het kind, hoe meer aandacht er mag zijn voor ouder-coaching. Laten we samen kijken wat ik voor jullie gezin kan betekenen?!

Dit zijn de 8 meestvoorkomende hulpvragen bij coaching van ouders
  • Ontdekken welke drie doelen in opvoeding er bij jou als ouder écht toedoen
  • Opstellen van huisregels en grenzen kunnen aangeven
  • Weten wanneer je je kind het beste kan aanspreken op zijn gedrag
  • Kunnen doseren in de boodschap aan je kind, ook als je boos bent
  • Onderscheid kunnen maken in ouder-probleem of kind-probleem
  • Meer kennis en begrip over autisme en ADHD van je kind
  • Meer kennis over het brein van jongeren wat nog volop in ontwikkeling is
  • Je gehoord voelen over de zorgen over je kind
Praktijkvoorbeeld Jan & Sanne

Coaching van ouders is gericht op het versterken van de ouderkwaliteiten zodat ouders meer handvatten en zelfvertrouwen hebben bij het opvoeden van hun kind.

Neem Jan en Sanne, de ouders van de 14-jarige Pepijn (niet hun echte namen). Deze gescheiden ouders hadden ieder hun eigen wensen en aanpak in de opvoeding van hun zoon. Zo wilde vader bijvoorbeeld dat Pepijn minder zou gamen en moeder wenste meer harmonie en gezelligheid in het gezin, vooral tijdens het avondeten.

Het resultaat

In de coaching van deze ouders kwamen we gezamenlijk tot nieuwe inzichten. Zo hielp het enorm om hun zoon actief te betrekken bij het opstellen van huisregels omdat hij zich anders zou blijven verzetten tegen opgelegde regels van zijn ouders. Wat hierbij hielp was om meer belangstelling voor het gamen te tonen, door te kijken naar welke spellen hij leuk vindt en te ontdekken dat hij op deze manier veel vriendschappen online had, wat ook waardevol is. De hierdoor verbeterde band met elkaar zorgde ook voor leukere gesprekken tijdens het avondeten!

Ik wil hulp bij opvoeding van mijn kind.

CONTACT