Coaching bij school & studie

Geeft overzicht en hierdoor meer rust.

Adolescenten hebben binnen en buiten school veel te leren. Omdat hun hersenen pas rond het 23e jaar volgroeid zijn is plannen lastig. Daarbij is reflecteren op je eigen gedrag de uitdaging van pubers. Tijdens een coacht-traject zorg ik dat duidelijk is wat er goed en minder goed gaat rondom school én zorg voor oplossingen. Dit doe ik door in het begin veel vragen te stellen naar de aanpak voor school nu en de gewenste resultaten straks. Een handige tool tijdens onze sessies is het Motivatiezelfonderzoek wat een goed beeld geeft van de motivatie, concentratie en taakaanpak. Hoe fijn is deze steun voor jouw puber?

Bij welke taken helpt David?
  • Zorgen voor een planning die werkt
  • Helpen bij overzicht krijgen voor alle schooltaken
  • Starten met huiswerk maken, pauzes nemen en weer doorgaan
  • Vragen stellen aan docenten als je kind iets niet begrijpt
  • Verminderen van afleidingen
  • Motivatie voor school of studie
Praktijkvoorbeeld Pepijn

Coaching voor school & studie is vooral gericht op het plannen, organiseren en motiveren voor school.

Neem de 17-jarige mbo-4-student Pepijn (niet zijn echte naam) die een opleiding volgt tot audio-visueel specialist. Pepijn heeft zowel autisme als ADHD. Hierdoor is plannen, leren en concentreren lastig voor hem. Hierdoor loopt hij achter op de rest van de klas en raakt hij steeds minder gemotiveerd. Door het thuisonderwijs tijdens de Corona-lockdown bleef hij in bed liggen en had geen goed contact met zijn docenten.

Het resultaat

In de coaching hebben we gezorgd voor overzicht van zijn openstaande taken en hiervoor een planning gemaakt. Samen met zijn mentor hebben we afspraken gemaakt over extra begeleiding vanuit de school. Ook hebben we gesproken over zijn toekomstdromen in de televisie-wereld waardoor zijn motivatie voor school weer terugkwam. Tot slot hebben we op een rij gezet wat hem helpt om te concentreren, zoals een rustige werkplek en pauzes nemen. Inmiddels weet Pepijn zich aan zijn planning te houden en kan hij zich beter concentreren. Hij heeft bovendien weer zin om naar school te gaan!

Meer weten over coaching bij school en studie?

CONTACT