Eén op de drie studenten maakt een verkeerde studiekeuze en verlaat in het eerste jaar de opleiding. Dat is zonde van alle inspanning en het geld. Goed kiezen betekent vooral jezelf beter leren kennen. Hierbij begeleid ik uw kind tijdens dit coachtraject.

Aanpak

Uw zoon of dochter maakt een interesse- en een persoonlijkheidstest. De uitslagen hiervan bespreek ik uitgebreid met uw kind. Hierdoor komen er antwoorden op de vragen als “Wie ben ik?” “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?”

Werkwijze

Voordat de coaching start is er een intakegesprek en daarna schrijf ik een plan van aanpak. Desgewenst kunt u eerst gratis en vrijblijvend kennismaken.

Open dagen

Bij de keuze van opleidingen is het belangrijk dat uw kind op tijd open dagen van scholen bezoekt. Ik motiveer hem of haar hiervoor en help met het voorbereiden van de vragen die je op zo’n dag kan stellen. Daarna evalueer ik de resultaten van de open dagen.

Hoe kies je een studie?

Nog te vaak maken scholieren een te snelle keuze, bijvoorbeeld doordat hun beste vriend(in) de opleiding ook kiest. Of ze kiezen voor de locatie van de school, zonder te kijken naar de kwaliteit van de opleiding. Mijn coaching maakt dit keuzeproces inzichtelijk en zorgt voor een doordachte studiekeuze.

Zelfkennis

Een studie kan nog zo uitdagend lijken, maar past hij ook bij uw zoon of dochter? Via een persoonlijkheidstest vergroot ik de zelfkennis van uw kind. Doordat twee anderen die uw kind goed kennen deze test ook kunnen maken, ontstaat er een dieper inzicht in de eigen persoonlijkheid van uw kind.

Beoordelingen

Na het kiezen van een opleiding vergelijken we via keuzegidsen de beoordelingen van de verschillende instellingen. Ook is er aandacht voor de baankansen na het afstuderen.

Resultaat

Na de coaching weet uw kind of de studiekeuze echt bij hem of haar past en kan het deze keuze ook goed uitleggen. Daarmee neemt de kans op een verkeerde studiekeuze aanzienlijk af.

Meijer Coaching bij studiekeuze biedt

 

  • Antwoorden op wezenlijke persoonlijke vragen
  • Voorbereiden bezoeken open dagen
  • Evaluatie open dagen
  • Bewuste studiekeuze maken
  • Vergelijking scholen via objectieve cijfers
  • Duidelijkheid over welke beroepen bij een studie horen
Vragen over hoe onze aanpak uw kind kan helpen?
Neem contact met mij op via telefoon, e-mail of contactformulier