Zelfstandigheid ontwikkelen is dé kerntaak voor pubers, zowel thuis als op school.

Aanpak 

Van kinderen wordt steeds meer zelfstandigheid verwacht. Op school, thuis en tijdens vrije tijd. Bij autisme en ADHD is weten wat te doen in welke situatie extra belangrijk. Uitgangspunten zijn de bekende vragen; wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe?

Werkwijze

Voordat de coaching start is er een intakegesprek en daarna schrijf ik een plan van aanpak. Desgewenst kunt u eerst gratis en vrijblijvend kennismaken.

Executieve functies

Ik help met leren vooruitdenken, plannen en organiseren van alles wat met school en de eigen werkplek thuis te maken heeft. Veel voorkomende onderwerpen zijn plannen, concentratie, starten en stoppen met taken, werken aan korte- en lange termijndoelen en reflecteren op je eigen gedrag.

Motivatie onderzoek

Om een beter beeld te krijgen van hoe uw kind de school- en thuissituatie ervaart, gebruik ik de on-line vragenlijst Motivatie Zelf Onderzoek (MZO). Deze lijst stelt uw kind vragen op het gebied van motivatie, faalangst, welbevinden en leervaardigheden. Ook levert het antwoorden op in hoeverre uw kind zich gesteund voelt door de school en thuis.

Leren hulp vragen

Ik help uw kind om niet tot stilstand te komen en effectief om hulp van anderen te leren vragen, zoals docenten, klasgenoten en ouders.

Samenwerken

Ik ondersteun uw kind door de regels van sociale vaardigheden te bespreken die bij autisme vaak onduidelijk zijn.

Voor jezelf zorgen

Ik help uw puber met het automatiseren van zijn of haar persoonlijke hygiëne. Door afspraken te maken over de dagelijkse taken zoals douchen, deodorant gebruiken en schone kleren aantrekken.

Resultaat

Na de coaching weet uw kind meer structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Zo kunt u denken aan een opgeruimde kamer of is de schooltas van uw kind compleet ingepakt.  Op school kunnen kinderen beter plannen, samenwerken met klasgenoten en om hulp vragen aan mensen om hen heen. Scholieren/studenten weten hoe zij slim en op tijd een project kunnen afronden.

Veel voorkomende hulpvragen

Wekelijkse planning voor thuis/school
Opgeruimde kamer
Betere executieve functies
Betere persoonlijke zelfzorg

Vragen over pubercoaching?

Contact