Kinderen met autisme of ADHD hebben meer dan een gemiddelde behoefte aan structuur en voorspelbaarheid. Door het missen van overzicht en een nog niet uitgerijpt adolescentenbrein, missen zij de handvatten om zichzelf voldoende te sturen in het dagelijks leven.

Aanpak 

Van kinderen wordt steeds meer zelfstandigheid verwacht. Op school, thuis en tijdens vrije tijd. Bij autisme en ADHD is weten wat te doen in welke situatie extra belangrijk.

Werkwijze

Voordat de coaching start is er een intakegesprek en daarna schrijf ik een begeleidingsplan op maat. Desgewenst kunt u eerst gratis en vrijblijvend kennismaken.

Huiswerk

Een planning maken en eraan houden is vaak lastig, maar wel erg helpend voor de nodige structuur. Ik help met leren vooruitdenken, plannen en organiseren van alles wat met school en de eigen werkplek thuis te maken heeft. Ik bied praktische tips voor huiswerk maken en ‘leren leren’ en geef tips voor het maken van het profielwerkstuk in de bovenbouw.

Hulp

Kinderen met autisme vragen vaak te laat of geen hulp aan de ouder(s) of docenten. Ik help uw kind om niet tot stilstand te komen en effectief om hulp van anderen te leren vragen.

Samenwerken

Zeker scholieren met bijvoorbeeld PDD-NOS vinden samenwerken lastig en niet leuk om te doen. Ik ondersteun uw kind door de regels van sociale vaardigheden te bespreken. Of door de taakverdeling bij samenwerken goed op papier te zetten.

Op kamers wonen

De overstap van het ouderlijk huis naar zelfstandig wonen is een grote stap. Ik help uw kind met deze voorbereiding.  Zo leert het beter omgaan met geld, koken van een gezonde en lekkere maaltijd en wat er nodig is voor persoonlijke verzorging en het doen van het huishouden. Ook ondersteun ik jongeren tijdens stage of werk in de vorm van jobcoaching.

Resultaat

Na de coaching weet uw kind meer structuur in het dagelijks leven aan te brengen. Zo kunt u denken aan een opgeruimde kamer of is de schooltas van uw kind compleet ingepakt. Oudere kinderen hebben leren koken en weten beter met geld om te gaan, als voorbereiding op het zelfstandig wonen als student.

Op school kunnen kinderen beter plannen, samenwerken met klasgenoten en om hulp vragen aan mensen om hen heen. Scholieren/studenten weten hoe zij slim en op tijd een project kunnen afronden.

Resultaten van coaching bij zelfstandigheid

● Duidelijke planning voor thuis/school
● Opgeruimde kamer
● Goede aanpak schoolprojecten
● Sociaal meer vaardig
● Besef van geld
● Voorbereid op zelfstandig wonen

Benieuwd naar hoe ik uw kind kan helpen?

Neem contact op