Over David Meijer

Ik ben David Meijer (1967), coach en schoolcounsellor. Sinds 2005 werk ik met kinderen en jongeren van 10 tot met 22 jaar en hun ouders. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden bij een autisme spectrum stoornis (ASS) en/of concentratiestoornis (ADD of ADHD).

Opleidingen

Op dit moment studeer ik Pedagogiek (NCOI Hogeschool). Eerder studeerde ik Kindertherapie (NCOI Hogeschool, 2021), Toegepaste Psychologie (NTI Hogeschool, 2018), Schoolcounseling (SCN, 2007) en Journalistiek (Fontys Hogeschool, 2002).

Na- en bijscholingen

Pubercoaching, Angst bij kinderen, Eenzaamheid bij jongeren, Gamen en sociale media, Middelengebruik, Kinderen op de sofa.  

 Werkervaring

Eerder was ik mede-eigenaar bij een zorg-coöperatie waar ik nog werkzaam ben als begeleider. Daarvoor werkte ik als zorg-medewerker bij een mbo-school. Verder gaf ik dagbesteding bij een psychiatrische instelling. Langer geleden werkte ik voor de landelijke televisie en schreef voor tijdschriften.

Werkwijze

In de dagelijkse praktijk praat ik veel met cliënten en als dat zo uitkomt, wandelend op de hei. Ik maak veel gebruik van technieken uit de motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragstherapie (CGT). Ook gebruik ik werkboeken, kaartspellen en schema’s om onderwerpen te visualiseren.

Heb je vragen over mijn aanpak? Neem dan vrijblijvend contact op!

“Zorgen dat jongeren zich zo optimaal als mogelijk ontwikkelen, dat zie ik als mijn taak als coach”

Registraties

  • Ingeschreven in het register van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), onder nummer 100014323
  • In het bezit van het Keurmerk ZZP’er in de zorg niveau 5, onder nummer 10330
  • Lid van de Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk BPSW

David is een grote steun geweest in de begeleiding van onze zoon. Hij doet wat hij belooft en is oprecht betrokken bij de leerling. Het is prettig om schoolzaken aan hem uit handen te kunnen geven.

Prettig om schoolzaken uit handen te geven

David is een zeer vriendelijke en behulpzame man, hij is rustig en legt de dingen goed uit aan onze zoon. Verder doet hij heel veel extra werk voor hem, wij zijn zeer tevreden.

Moeder van een eindexamenleerling vmbo-t

Je was een fijne coach/mens en hebt ons zeker verder geholpen. Dank je wel hier voor.

Ouder van een vwo-leerling met concentratie problemen.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?


Wil je weten of ik jouw kind of jou als ouder(s) kan helpen? Vragen over wat de beste aanpak is in uw situatie? Of een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Stuur gerust een e-mail naar david@meijercoaching.nl of maak gebruik van het contactformulier.


Of bel: 035 – 20 33 123