Over David Meijer

David Meijer (1967) is coach en heeft sinds 2005 ervaring in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders. Hij is gespecialiseerd in het versterken van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, bij kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) of een concentratiestoornis (ADHD).

Opleidingen

Hij studeerde Kindertherapie (NCOI, 2021), Toegepaste Psychologie (NTI, 2018), Schoolcounseling (SCN, 2007) en Journalistiek (Fontys, 2002).

Recent gevolgde bijscholingen

Pubercoaching (Tea Adama Academie, 2021), Angst bij kinderen (ECB, 2021), Eenzaamheid (11congressen, 2020), Gamen en sociale media (Trimbos, 2019), Middelengebruik (Trimbos, 2019), Kinderen op de sofa (MarkTwo Academie, 2019).

Werkervaring

Eerder was David mede-eigenaar van een zorginstelling waar hij jongeren in de thuissituatie begeleidde. Ook werkte hij enkele jaren als zorg-medewerker bij een mbo-school. Verder deed hij werkervaring op binnen een GGZ-instelling door het bieden van dagbesteding.  Langer geleden werkte hij als geluidstechnicus voor de publieke omroep en schreef daarnaast voor tijdschriften.

Hij houdt van lezen, wandelen en musea bezoeken.

Werkwijze

In de dagelijkse praktijk praat ik veel met cliënten en neem een niet-wetende-houding aan. Daarbij gebruik ik technieken uit de motiverende gespreksvoering en theorieën uit de cognitieve gedragstherapie (CGT). Ook gebruik ik werkboeken, kaartspellen en schema’s om onderwerpen te visualiseren. Ook is het heel fijn werken met houten poppetjes om de plek van een kind in het gezin zichtbaar te maken.

Heb je vragen over mijn aanpak? Neem dan vrijblijvend contact op!

“Zorgen dat jongeren zich zo optimaal als mogelijk ontwikkelen, dat zie ik als mijn taak als coach”

Registraties

David is ingeschreven in het register van de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) onder nummer 100014323. Verder is hij in het bezit van het Keurmerk ZZP’er in de zorg niveau 5 onder nummer 10330. Ook is hij lid van de Beroepsvereniging van professionals in sociaal werk, BPSW.

David is een grote steun geweest in de begeleiding van onze zoon. Hij doet wat hij belooft en is oprecht betrokken bij de leerling. Het is prettig om schoolzaken aan hem uit handen te kunnen geven.

Prettig om schoolzaken uit handen te geven

David is een zeer vriendelijke en behulpzame man, hij is rustig en legt de dingen goed uit aan onze zoon. Verder doet hij heel veel extra werk voor hem, wij zijn zeer tevreden.

Moeder van een eindexamenleerling vmbo-t

Je was een fijne coach/mens en hebt ons zeker verder geholpen. Dank je wel hier voor.

Ouder van een vwo-leerling met concentratie problemen.

Gratis en vrijblijvend kennismaken?


Wil je weten of ik jouw kind of jou als ouder(s) kan helpen? Vragen over wat de beste aanpak is in uw situatie? Of een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Stuur gerust een e-mail naar david@meijercoaching.nl of maak gebruik van het contactformulier.


Of bel: 035 – 20 33 123